Pepp!

IMG_6121Är fortfarande fylld av energi från gårdagens tävlingsframgångar. Dag efter tävling är mental vilodag för Grym. Själv har jag varit i skolan hela dagen och hjärnan har gått på högvarv. Såå skönt med en cykelrunda på 7 km runt Forsby när jag kom hem. Jag unnade mig en pluggfri kväll, herregud jag har ju varit aktiv i skolan hela dagen! Vad ägnar jag en ledig kväll till? Jomen planering av Gryms fortsatta träning.
Vi har en rankingtävling inplanerad om sex veckor och en till om ytterligare fyra veckor. Fram till första rankingtävlingen har vi dessutom två hela helger och en heldag inbokade med träning i grupp på nya ställen. Och ett flertal ”vanliga” träningar med våra närmaste träningskompisar såklart! Jag har tagit mig en funderare på upplägget för träning av fys, detaljer och helhet fram till tävling två som alltså ligger 10 veckor framåt. Tycker det är rätt svårt att få en lagom mix mellan detaljer och helhet. Dessutom vill jag ju pricka in formtopp vid båda tävlingarna. Köra parallellt hela tiden eller lägga olika typer av träning i kortare block? Jag började med ett lättare problem. Har satt en struktur för vad jag är ute efter i alla momenten. Gjort en prioriteringsordning på kriterierna, med inspiration från Maria Brandels blogginlägg härom dagen. Det jag sätter högst på priolistan är det som är viktigast, del som ligger under ska jag inte bry mig om just nu. Har inte haft mod, överseende eller struktur att bara ägna mig åt ett kriterie i taget utan jobbat med alla parallellt, fast i olika övningar. Ska bli spännande att se hur jag klarar detta. Förmodar att jag kommer att göra om priolistan ofta.

Som på beställning sände SVT1 ett program i kväll om Ryttarprinsen Alexander Zetterman. Otroligt inspirerande att höra ryttarlandslaget fundera och diskutera kring förberedelser, inställning och laganda.

Riktigt Pepp På Utveckling Och Nya Grepp!IMG_6125

3 tankar på “Pepp!

 1. Åh, tittade på dokumentären som du nämner. Jag kanske börjar bli lite till åren men jag såg liksom en pojke som behöver en kram och massvis med bekräftelse för den han ÄR – inte vad han presterar.

  Börjar bli lite blödig tror jag :)

  • Kan hålla med om det och blev lite förvånad. Jag tror ju att alla som är på den nivån har god självkänsla och gott självförtroende. Mest blev jag väldigt pepp när jag hörde allas funderingar kring sin egen prestation och om vad som är viktigt.
   ”Luta dig inte på någon annan när det drar ihop sig. Fatta besluten själv. Stå för dom och tro på dom ända fram.” Tror det var Rolf-Göran Bengtsson som sa det. Det gav mig styrka! Jag vet ju hur jag tänkt och planerat och jag måste löpa linan ut när det börjar hetta till i tävlingssituation.
   Åh, det här är ett så spännande område!

   • Ja det är det verkligen! Hela den mentala biten är otroligt spännande! Såg du ”Ryttareliten”? (Serie på SVT)Där fanns ett par russin att plocka ur kakan också. Sen finns ju den serien på 4:an med Gunde Svan där han utmanar olika stora idrottare i deras sport. Otroligt inspirerande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s