Fullträff!

Tävlat idag!
Jag hade ett (1) mål med mig för denna tävling. Att ge Grym tydlig och trygg vägledning genom alla moment. Det innebär lång tid för uppvärmning med kommendering (vilket vore omöjligt utan mina fantastiska träningskompisar, tack!). Det betyder även att jag inte kan ge honom en lucka till att försöka förekomma mina beslut. Inte ge honom en chans att ligga steget före och tro att han vet vad som ska komma och därefter blir frustrerad för att det inte blev så.
Jag höll honom i uppgift hela tiden, jag tog chansen att stötta verbalt under fria följet, jag bekräftade honom med små, kända signaler vid rätt beslut. Signaler som ingen annan ser men som är såå betydelsefulla för att han ska fortsätta jobba med bibehållet gott självförtroende.

Jag lyckades! Grym följde mig istället för att förekomma. Han var lugn och trygg. Jag gjorde tamejfan min bästa tävling ever. Vilket gjorde att även Grym fick förutsättningar att göra det.
Som en parentes kan jag även konstatera att de ominlärda detaljerna i fria följet, zäta och platsliggning höll hela vägen. Woop, woop!

Resultat: Mitt hjärta sväller inför den fantastiska hunden. Jag har fått massor av ny energi att fortsätta vägen mot toppen. Som en bonus fick vi 295 poäng i protokollet.

Grym prisrosett Rättvik

Annons

4 tankar på “Fullträff!

 1. Så kul att se er!!!
  Jag beundrar din psykiska styrka att behålla fokus trots vimsig tävlingsledare! Att fortsätta programmet på det sätt ni gjorde, trots arrangörsmiss är så strongt!!

  Hälsningar ”den vimsiga tävlingsledaren som ropade elitklass för första gången”/ Carolin

  • Oj, tack Carolin!
   Mitt mål för dagen var att hålla mig i bubblan med Grym. Jag tror att vi ställs inför vissa situationer av en anledning och det här var precis en sån gång. Jag är mycket nöjd över att jag höll bubblan hela vägen. Grym var väldigt nöjd med sig själv. Du ska vara nöjd över en mycket bra tävlingsledarinsats, du fixade också att fortsätta på ett proffsigt sätt trots miss.
   Tack Nedansiljans BK och Carolin för en mycket bra arrangerad tävling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s