Grym

Namn: SLCH Busyborder Grym
Född:  2009-11-17
Efter:  Gk Vallh Svarthalls Brorsan
Undan: Gk Vallh Svarthalls Busy
Uppfödare: Josefin Gunnarsson, Kennel Busy Border, Varberg

Status: HD – B, Ögon – ej lyst

Meriter: Svensk Lydnadschampion
               Med i talangtruppen ht 2011, vt 2012
               Med i spetsgruppen ht 2012, vt 2013
Med i landslagsgruppen sen ht 2014
               Uppflyttad högre spår
2013
Deltagit SM i lydnad

2015
SM i lydnad, Eskilstuna  2;a i både kval och final.
NM i lydnad i Danmark: 5:e plats individuellt

2016
VM lydnad i Moskva. Gick till final individuellt, 4:a med laget
SM lydnad i Norrtälje: 1;a i kval och 7:a i finalen
NM lydnad i Helsingfors: Oplacerad individuellt och fjärde plats med laget. 

2017
SM lydnad : 6:a i kvalet, 10:a i finalen
NM lydnad i Norge, 12:e plats individuellt
VM i lydnad  i Belgien: Precis utanför kvalplats.

2018
Grym har varit skadad, vi har lagt massor av tid på rehab med mål att komma tillbaka på tävlingsplanen. Han gjorde några fina starter under sommaren och var kvalad till SM. Som jag tvärr missade att anmäla. Klantigt!!! Vi fick ändå känna på hetluften på SM då vi fick förmånen att vara föråkare i både kval och final. Vi roade oss kungligt och gick ut från planen som vinnare i själ och hjärta. 

Direkt jag såg den prickiga lilla valpen var jag såld. När jag tittade lite närmare på kullen motsvarade han även mina förväntningar på attityd och social förmåga. Han är en ödmjuk kille som gärna klurar på hur han ska få mig att belöna, har av- och påknapp och gärna charmar sin omgivning med sitt speciella utseende och vänliga humör.

Grym är min träningspartner och livskamrat. Tillsammans utforskar vi kunskapen om hur man utvecklar och bibehåller en positiv relation mellan två individer. För övrigt finns han, allt som oftast i mina hälar och förgyller min vardag.

Mina prestationsmål med Grym var från början att tävla framgångsrikt i lydnad, bruks och vallning. Som det ser ut nu har jag lagt vallningen på hyllan, trots att jag anser att en bc är till för att valla. Men tiden räcker inte till nu när vi inte har egna djur. 

2015 var året då allt lossnade. Jag har lärt mig hur jag ska förbereda Grym inför tävling och jag vet hur han ska föras på tävling för att prestera på topp. Vi har tränat och tränat. Och det har givit resultat!
Vi har levererat på rankingtävlingar med så goda resultat att vi blivit uttagna till landslagsgruppen. Vi tävlade SM i lydnad och slutade på en 2:a plats! Vi tävlade med svenska landslaget på NM och kom på en individuell 5:e plats!
Min bästa, bästa vän och träningspartner. Den lilla spolingen har vuxit upp och
blivit en fullfjädrad tävlingshund som levererar på toppnivå!
Även 2016 har även den varit ett bra år för oss! Vi har lyckats så bra på rankingtävlingarna att vi var rankade etta inför uttagningen av landslaget till VM. Där presterade vi mycket bra. Vår insats i lagtävlingen kändes helt magisk, Grym var så på, och utförde det mesta så bra han bara kunde med humöret på topp! Vi bidrog därmed till svenska lagets VM-brons och gick vidare till den individuella finalen. Mäktig känsla! Vår individuella insats var mindre lyckad. Jag misstog mig på hans energi och förberedde honom helt fel. Han var lite sliten och inte alls så fokuserad och koncentrerad som han kan vara. En del misstag gjorde att vi hamnade på 20:e plats på den individuella prislistan. Vilket egentligen är sååå bra! Tjugonde bäst i världen! Jag är så stolt över min duktiga hund!
På SM, två veckor efter VM, visade vi igen att vi är med i svenska toppskiktet i lydnad. Vi tog första placeringen i kvalomgången. Jag blev såklart väldigt glad över resultatet men även förvånad över att vår insats räckte så långt, vi kan mycket bättre än så. På finaldagen hade Grym en bättre attityd, var med med på noterna. Lite små missar men över huvud taget var jag mycket, mycket nöjd över oss båda. Vi slutade på en sjunde plats.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s