Tävlingsledarutbildning

LydnadsreglerJag har påbörjat en utbildning till tävlingsledare i lydnad. Start i kväll. Vi drillas av rutinerade Laila Lindgren. Hon är lydnadsdomare,  MH-beskrivare, aktivt tävlande i lydnad och bruks och förmodligen en massa mer inom hundsporten. Vi har haft intressanta och lärorika diskussioner i kväll om allmänna bestämmelser, utrustning, ansvar mm. Nästa steg är att träna praktiskt på att planera och bygga bana samt vägleda ekipage i klass 1-elit.

Jag går den här utbildningen och kommer att vara tävlingsledare på Gävle BKs tävlingar av flera anledningar.
Jag får så otroligt mycket av klubbverksamheten. Utöver att det är en social arena där jag trivs, utvecklas och har mina vänner är det ett ställe som alltid är plogat, det finns bra belysning, toalett och utrustning så jag kan träna året runt. Runt om i landet möjliggör alla ideella funktionärer på klubbarna att jag kan åka runt och tävla. Såklart vill jag bidra till verksamheten på mitt sätt. Jag har varit aktiv i Sveriges Hundungdom och Svenska Brukshundklubben på lokal, regional och central nivå sedan 1978. Suttit på styrelseposter, jobbat i kommittéer, målat stugan, fixat grillkvällar, haft kurser och arrangerat ungdomsläger. Nu när jag lägger ner det mesta av min tid på Gryms utveckling och mitt skolarbete känner jag att detta lilla kan jag bidra med fast tiden är knapp.
Dessutom kommer jag att utvecklas som tävlande när jag är insatt i den andra sidan oxå. Ser fram mot att skapa annorlunda och roliga upplägg på de tävlingarna jag kommer att vara involverade i framöver.

1 tanke på “Tävlingsledarutbildning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s