Mac

Processed with MOLDIV

Namn: Elith Steady As A Rock
Född:  2015-02-23
Ras: Chihuahua, långhår
Efter:  MultiCH MultiW MultiJW MacEnvi Highlander
Undan: BISS C.I.B. MultiCH Elith Be Luca´Licious
Uppfödare: Emma och Lisa Thim, Kennel Elith, Kristianstad

Status: HD – 

Meriter:
2017
Startklass lydnad 191,5 p och vinst

2019
Klass 1 230 p, 2:a pris

Mac – den stora lilla hunden Mac!
Den goa lilla grabben flyttade in hos Hildings i maj 2015 efter att jag funderat på en till hund ett längre tag. Jag visste rätt tidigt att det skulle vara en liten hund eftersom jag inte riktigt får plats rent fysiskt med två stora hundar i cykelkorg t.ex. och det blir trångt när jag åker tåg.
IMG_7884
Jag var heller inte intresserad av en superaktiv ”tävlingsmaskin”, så länge Grym är på topp, utan mer nåt annorlunda att jobba med. Jag är ju skapt på det viset att jag hela tiden vill lära mig nåt nytt. Det kan jag sannerligen säga att jag gjort!
Den lilla killen med myror i brallan lärde sig saker i en rasande fart. Han blev fort en mästare på kroppskontroll, apportering och att charma människor. Nu är inte en chi som en bc. Han lär sig gärna saker om han tjänar på det. Nu är han lättbelönad, går igång på både godis, kamp och jakt.

på koner 1

Men han bestämmer själv när  och hur länge han har lust. Mac äger sitt liv och jag älskar hans attityd. Jag har fått tänka om en del i inlärningen. Framför allt har jag inte på mig så många repetitioner som jag har med en bc. Jag har fått klurat på mer effektiva inlärningsfinter. Mac tränas för att starta i lydnad och möjligen i freestyle. Tiden får utvisa vad han ska bli när han blir stor. Under tiden kan jag konstatera att jag inte har kunna hitta en bättre stor liten hund!

 

Annons