Tim

Namn: Lizzroys Bozz ”Tim”IMG_2367

Född:  2018-10-05

Efter:  Gk Vallh Away to me Bilbo

Undan: Gk Vallh Lizzroys Zaga

Uppfödare: Cecilia Klingberg Kennel Lizzros

Status: HD – ej röntgad Ögon – ej lyst

Meriter:

2019
2 mars – Startklass: 188,5 p, 1:a pris, 2:a plats

 

 

Den magiska hunden Tim.

Jag träffade honom första gången innan han var åtta veckor, utan att veta om det. Jag följde med en kompis att titta på kullen och välja valp till henne. Den valpen har jag följt i vardag och träning och varit väldigt förtjust i det jag sett. Så när den här unghunden skulle omplaceras var jag snabb att visa mitt intresse. Första gången jag träffade honom var när han gjorde MH vid ett års ålder. Jag bestämde mig där och då att han skulle med hem. Han visade så fina sidor. Hög samarbetsvilja, nyfikenhet, lagom mycket mod, inga rädslor. Dock var första tiden hemma hos oss var inte helt enkel. Han hade med sig en del otrevliga sidor som resursförsvar och utåtagerande i hundmöten. Jag och Grym har nog lika stor del i att Tim nu har förändrat inställning till sin omgivning och är en riktigt trevlig jycke!

Planerna för Tim är att han ska utvecklas till en enastående lydnadshund som kan konkurrera med världseliten. På väg dit och väl där förväntar jag mig att vi ska ha så mycket skoj tillsammans! Jag tycker verkligen väldigt mycket om den här magiska hunden Tim.

2019-03-02 – Grundträningen av Tim har gått bra, så jag valde att starta honom i startklassen efter att ha tränat ihop fyra månader. Och det gick ju bra. Ett första pris känns gött. Nu kommer vi att ägna tiden fram till sensommaren med att sätta alla de delar en riktigt bra lydnadshund behöver ha med sig. Sen ger vi oss ut i hetluften igen.

 

IMG_2963