Almedalsveckan

Den här veckan har jag tillbringat på Gotland. Det är min premiär på Almedalsveckan och det var då ett helt annat Visby än det jag upplevt på alla de medeltidsveckor jag varit delaktig i. En ständig jakt på att hinna med alla intressanta seminarier, träffa kunniga profiler, prata plast. Ja, jag var ju där främst för plastens skull. 
Uppsala har satt målen fossilfritt 2030 och klimatpositivt Uppsala 2050. En av åtgärderna för att nå det målet är att fasa ut den fossila plasten. Ett av Uppsalas alla seminarier handlade om hur medlemmar i Uppsala klimatprotokoll har påbörjat jakten på plasten i sina organisationer. Utöver det har jag lärt mig massor. Cirkulär ekonomi, hållbar stadsbyggnad, klimatkommunikation, utveckling av förpackningar, digitaliseringens innovationer, hållbart ledarskap. Bland annat. 

Deltagare i seminariet ”Jakten på plasten. Moderator: Björn Sigurdson klimatstrateg, Anna Karlsson, miljöspecialist, Vattenfall, Maria Gardfjell (MP), kommunalråd, Pia Wacker miljöspecialist, White Arkitekter, Lena Lundberg, ansvarig för plastråvarufrågor, IKEM, Sofia Schultz, miljösamordnare, Uppsalas Akademiska sjukhus, Eva Svedling statsekreterare (MP)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s