Träningsupplägg

Det kostar att ligga på topp.

Generellt består träningen av Grym till absolut största delen ut på att hålla ett jämnt värde i alla detaljer.  I vårt fall hänger det på belöningarna. Han behöver belönas vid ”icke-konen” lite då och då. Han behöver boostas för att göra bra vänstersvängar i fria följet. Han behöver vara förväntansfull på att det kan komma en godis flygande bakifrån i zätat. Ett zäta innehåller 21 olika belöningspunkter, en del behöver stärkas upp mer än andra.
Rutan har för vår del 10 olika belöningspunkter, en del viktigare än andra.
Fria följet har jag inte ens räknat belöningspunkterna. Just nu lägger jag fokus på trygghet, uppmärksamhet och  snabba reaktioner i svängar. Sånt som behöver bli bättre, behöver läggas tid på. Det jag missar att hålla aktuellt bleknar hos Grym och utförandet blir sämre.

Just nu står vi inför en rankingtävling om 1 vecka. Mitt största bekymmer är att hitta tid nog för att tömma den energirika hunden på överskottsprall.
Han behöver ett ordentligt fyspass varje dag och typ 1 timmes aktiv lydnadsträning varje dag. Sen är det bara positivt om jag hinner med vanliga skogspromenader där vi kan filosofera också.
I helgen är det så lägligt att träningsgänget har bokat Kungsörshallen för lydnadsträning på längden och bredden. På måndag kommer han vara helt hanterbar, lugn och fin, och jag har ett guldläge att hålla honom kvar på den nivån. Vi kommer båda att vara rätt så less på lydnadsträning dagen efter tävlingen. Så vi vilar en dag och sen kör vi på igen eftersom det är stora tävlingar på gång kort därefter.

Det är inte alltid roligt att hålla en hund på topp. Det är till och med rätt slitigt i perioder. Men det är alltid roligt att samarbete med Grym och det är alltid roligt att få bekräftat på tävling att vi träffat rätt i träningen.

Fritt följ Busy Border Grym

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s