Maxad kurs

Jag och Jennie Siggstedt har fått förtroendet att coacha ett gäng lydnadsekipage från Gävle Hundungdom. Åtta tjejer som redan är duktiga och ambitiösa hundtränare. Dessutom är de aktiva i förening, det var kriterie ett för att få vara med på den här satsningen. Under hela 2016 kommer vi att få  ha dom under våra vingar. Fatta vilken lyxvariant på kurs! Förutom att de är helt självgående allihop kommer vi att hinna med all fördjupning, alla diskussioner, vi får möjlighet att följa upp alla tips vi ger och vi kan testa en massa praktiska små varianter i detaljträningen. Ni vet sånt som det är omöjligt att hinna på en vanlig kurs. Det ska bli så himla roligt och Jennie och jag kommer förmodligen att utvecklas lika mycket som instruktörer, coacher, personlighetsutvecklare och människor som tjejerna kommer att utvecklas som lydnadstränare och tävlare.

I dag var första tillfället. Vi började med att baka, göra fruktsallad, fixa bordsplacering och duka fint. Förutom att vi fick gofika lärde de känna varandra lite och vi fick en del värdefull information om hur de agerar i grupp.

Vad behövs generellt innan man börjar bygga ett moment? En hel del visade det sig. Massor av grundfärdigheter värktes fram i gemensam brainstorming. Bra belöningar, koncentrationsförmåga, snabb reaktion, självförtroende, störningsokänslighet, rätt förväntan, uthållighet, tålamod. Oops så mycket som hunden kan lära sig utan att ens gå in på momenten. Tjejerna fick plocka fram två styrkor och två svagheter hos sin hund vad gäller grundfärdigheter.
Vid diskussionen kring de här styrkorna och svagheterna blev jag lite imponerad. De kom ganska snabbt fram till att svagheter kan vara en styrka och tvärtom. En hund som har lite motstånd mot att jobba på avstånd är förmodligen rätt enkel att få följsam. Eller  hunden som myror i brallan och har svårt med stadgan är ju så läcker att jobba kring snabba reaktioner med. En rätt stor del i framgång är att lära känna sin hund! Dra nytta av  styrkor och jobba aktivt för att stärka upp svagheterna.

Nu sover vi några nätter på den här kunskapen och fortsätter grotta ner oss i lydnadens underbara värld till veckan.

Annons

1 tanke på “Maxad kurs

  1. Pingback: Lydnadssatsning 2016 Gävle Hundungdom – lokathekelpie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s