NM dag 2

En sån dag! Vaknade och var redan då mer fokuserad än på lördagen. Att ha häng på täten triggar och momenten hopp, inkallning, ruta o fjärr är våra bästa så det fanns klara förutsättningar att klättra i resultatlistan. 

Gryms träning bygger till stor del på att hålla ett jämnt värde i alla delar av alla moment. Utanför hallen, innan vi fick komma in på morgonen lattjade vi runt, förstärkte tempo o position i rutan. Tempo o stopp på inkallning. Grym är den sortens hund som aldrig tröttnar ur, aldrig struntar i att göra sitt bästa och som går som bäst efter lååång uppvärmning. Lugn och trygg med många belöningar färskt i minnet. Kungen av lydnad är känslan han ska ha när vi går in. 

Svenska laget NM 2015

Sista halvtimmen innan vi gick in låg vi ihop och boundade. Grym vilar och jag går igenom allt som ska hända i ringen. Igen och igen. Tills jag kan hålla koncentrationen och i tanken ta oss genom alla momenten. Varenda steg, hur länge jag skulle dröja mig kvar efter hoppet för att komma lagom till inkallningen. Hur rund sväng jag skulle göra på väg mot rutanmomentet för att kunna uppmärksamma honom på rutan och komma tillräckligt långt från konan för stt kunna gå helt rakt mot uppställningspunkten. Säga rätt saker, hålla rätt tempo, bekräfta lagom, hålla oss i bubblan. Jag var sjuuukt fokuserad när vi kliver in på plan. Perfekt kast av metallen. Vi är på gång, det rullar på. Jag håller koncentration, här och nu. När jag går tillbaka till Grym efter genomförd fjärr stiger tårarna i ögonen. Vilken helt fantastisk hund min Grym är! Jag tryckte tillbaka glädjen och tårarna för att kunna ge min helt vanliga information vid uppsättandet. Fokus hela vägen in i kaklet. 

Anna Hilding Busy Border Grym

Fatta att vi gjorde det! På vårt första mästerskap med landslaget. Vi levererade och klättrade upp till en slutlig sjätte plats. Wiihoo!

Söndagens program hittar du här

Alla deltagarna i laget och våra lagledare är en stor del av upplevelsen den här helgen. Ett sånt skönt gäng som tar hand om varandra på bästa sätt. Tusen tack alla inblandade för den hör coola upplevelsen! 

1 tanke på “NM dag 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s