NM dag 1

IMG_9419Sitter och summerar dagen. Känns bra! Jag har följt mina planer. Frukostmängd, frisyr, promenad, uppvärmning, belöningar, vila.
Grym kändes som vanligt på uppvärmningen, fick jobba honom ett tag innan han var riktigt ”lösgjord”. Fick hjälp med kommendering precis innan vi skulle in.
Dagens moment var vittring, fritt följ, apporteringsdirigering och zäta. Egentligen det enda som skulle ha kunnat nollats är vittringen. Där kan jag ju inte styra någonting annat än att jobba för att han är i rätt känsla när jag kommenderar. Fick två ögonkast från honom när han gick på mitt kommando, det bådar inte gott. Pinnarna låg i cirkel. Han tog ett varv, han tog ett till. Han skvallrade inte ett dugg om att han preciserat vilken som var rätt. Han tog ett tredje varv och fick med sig rätt pinne in. Halleluja! Snittbetyg 6,5 men jag var mer än nöjd med att han trots osäkerhet tog sig tid att analysera. Det hade lätt kunnat bli ett tokigt beslut om han legat något högre i aktivitetsnivå.
Fria följet gick bra, men inte så där i flow som det kan vara ibland. Han var lite tittig och reagerade inte riktigt snabbt på mina signaler. Betyg åtta. När jag tittar i resultatlistan efteråt är 8,5 högsta betyg på Ff, 4 st fick det. Så det är jag nöjd med, det är ett av våra sämsta moment.
Apporteringsdirigering – han tog mina kommandon bra. Bra gripanden, vid båge tillbaka, bra tempo, fin ingång,ett tugg vid min sida. Snittbetyg: 8. Högsta utdelade betyg: 9 (2 st). 13 st fick högre betyg än åtta.
Zäta – han var med på banan. Gick i bra form och tog mina kommandon bra. Jag gjorde inte spikraka vinklar och linjer och dessutom började jag bromsa innan tävlingsledaren kommenderade halt. Mer kommenderingsträning behöver jag bestämt. Betyg 8,5. Högst utdelade betyg: 9 (1 st) 4 st fick högre betyg än 8,5
Platsliggning 8,8 nosar och sitt i grupp 10.

Sverige ligger på andra plast, det är riktigt bra inför morgondagen!

Grym och jag är helt klart med i leken till i morgon och då är det dessutom våra starka moment. Jag är väldigt nöjd med både min och Gryms prestation, kan vi har samma känsla och pricksäkerhet i uppvärmningen då kan det går riktigt bra.

Du kan se vårt program från idag på den här länken. Anna och Grym Dag 1 NM 2015

Annons

2 tankar på “NM dag 1

  1. Låter bra – ni är med i matchen :) Men det visste jag väll ;-) stor kram på er båda och jag håller tummarna för i morgon // Marie&Carma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s