Välkommen Mac!

IMG_6990 Familjen Hilding har fått tillökning! En chihuahuakille som kommer att kallas Mac. Tanken är att han ska tränas för att bli en riktigt duktig lydnadshund i första hand och kanske provar vi på även freestyle och nosework om tiden tillåter.

Vi tar väl den där frågan som jag får av dom flesta på en gång. Varför en chihuahua? Tja, varför inte! Jag har under flera år pratat om en liten hund. En hund vars kropp tillåter att den kan vara med överallt. Precis överallt. När jag började leta ras satte jag max 8 kg som ett måste. Då kan hunden åka i kabinen på flyg. Fiffigt! Jag ville ha en frisk ras. En ras med  mycket humor, lagom social, kamplust, jaktlust lagom för lydnadsträning utan att hunden vill roa sig med lakt på vilt. IMG_7098Jag har kikat på pudel, papillon, (för fladdriga), brasiliansk terrier (för litet avelsurval), DSG (sjukdomar) border terrier (det var ju det där med jakten). Åsså chihuahua då. Jaa, en sportig liten hund. Liten hund, väldigt liten hund. Men käck. Har haft några på kurs, faktiskt riktigt roliga! Så blev min goda vän Cima med chihuahua. En riktigt sportig jycke med stor integritet. Jaa, kanske då… Tiden gick, jag skulle ju ändå inte ha en till hund nu. All min hundtid läggs på Grym och hans utveckling.  Eller? Jag har sett många, många unga hundar tas fram till tävlingsframgångar alldeles för fort under den senaste tiden. Även Grym kan jag konstatera så här i efterhand. Det är inte så lätt för en ung hund som har fullt upp med sig själv att även prestera i nya miljöer. Såå… om min nästa hund ska få längre tid på sig att utvecklas och inte tävlas före två års ålder så kommer ju Grym att vara sju innan nästa hund är ute på tävlingsbanorna och minst nio innan den där nästa hunden börjar bli erfaren och riktig bra. Så det kanske var dags ändå då.  IMG_7149Så jag började kika lite mer målinriktad och blev presenterad för Emma och Lisa Thim, Eliths kennel. Kunniga hund- och hästmänniskor som förstår vad jag menar när vi pratar om att arbeta med hund. Och rätt som det var fick jag erbjudandet om denna kille som dom tyckte passade in på mina önskemål om egenskaper.

Så här är han nu, Mac – den stora lilla hunden! Det ska bli riktigt roligt att utveckla denna lyckliga varelse. Kamplust, jaktlust, samarbete, nyfiken, han har förutsättningar att bli riktigt bra!

Annons

1 tanke på “Välkommen Mac!

  1. Åh vad spännande att få följa denna stora lilla hund. Jag har haft Pyttekurser (under 28 cm) i flera år i agility. Varför kan man undra? Jo, det som är svårt för stora hundar kan vara enkelt för Pyttar och tvärsom. Har kunnat anpassa träningarna efter detta. Lycka till med Mac!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s