Apporteringen

Jag tänkte återkomma till det här med att göra det svåra lättare genom upprepning. I två veckor har jag lagt mycket tid på både inleverans av föremål, starter i fotgåendet, fotgående med kommendering. Ofta har jag gjort flera av dessa samtidigt. Typ fotgående med apportföremål i munnen. Vilket gjort att jag kunnat belöna avlämningar väldigt ofta. Fotgåendet har såklart varit svårare med föremål i munnen, målet var att fotgående utan föremål skulle upplevas plättlätt.
Vi har även tränat rysligt snabba springsträckor med föremål i munnen. Vi har slipat konrundningar med och utan apport i munnen och därefter runda mig i hög fart. Jag har belönat snabba ingångar med att han fått bollen från min armhåla utan att jag tagit föremålet först. Alltså höjt värdet på ingångar = minskat tuggen när han är på väg mot mig.

Jag vet egentligen inte vilket som orsakat vad. Men allt har blivit mycket bättre! Jag tror att mängden är nyckeln för Grym. Och att strukturen är nyckeln för mig. Det har varit bra att vi pointat några få delar men att vi gjort dom på många olika sätt. Många olika sätt för att Grym ska få mycket erfarenhet och för att jag inte ska tröttna.

Alltså, det här med hundträning är så himla kul! Älskart!
Fot med vittring

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s