Min information vs. tävlingsledarens kommendering

Den här Grym! Jag klurat länge på varför jag inte får till fria följet. Jag skyller till och med mina grå hårstrån på denna bugg i vår utveckling! Jag har ljud i starter i början av programmet, han vobblar efter svängar och pendlar med huvudet framför mitt vänsterben. Men bara när vi har kommendering. Har trott att det beror på för lite träning med kommendering och gud vet vad.

Men nu tror jag att jag kommit en bit närmare lösningen.

Han har likt en skolhäst som gått på lektion för länge lärt sig vad kommandona betyder. Han kan börja springa på ”språng marsch” fast jag jag inte gör det. Han går definitivt upp i aktivitetsnivå, andas ljudligare och förbereder sig på ”framåt marsch”, ”språng marsch”, ”sakta marsch”, ”vanlig marsch”. Inte på svängar oavsett om det är i starter eller i farten. Om jag ska försöka mig på en förklaring blir han frustrerad av att veta men inte kunna påverka och inte kunna utföra snabbt. Han är ju i allt annat oerhört snabb i sin uppfattningsförmåga och i sina beslut. Make sense?

Oavsett så har vi nu inlett en kampanj med massor av kommendering, både med ett ständigt flöde av muntlig information där han inte kan urskilja de direkta orden OCH kommendering med ”riktiga” kommandon som jag inte lyder.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s