Där satt den!

Grym på prispall Tävlade igen då i söndags.
Mitt första mål är ju för de kommande tävlingarna att hitta bra/rätt former för uppvärmning och hur vi ska göra mellan momenten.

Gruppmomenten gick bra förutom att han la sig när jag hade nån meter kvar till honom på återgången. Det räckte med ett ”sitt” så  satte han sig och jag belönade som om han klarat allt galant. Grym är av den sorten att han gör allt han är motiverad att göra. Så vi boostar sånt som är bra!

På uppvärmningen hjälpte Sanna oss med kommendering. Han känner henne väl och är van med hennes kommendering. Hon kommenderade och jag belönade, igen och igen. Och igen. När det var vår tur kommenderade hon in oss på planen. Vid nåt enstaka tillfälle tappade han mig när vi var på väg till startplatsen. Jag påminde genom att lägga en volt till höger. Då kommer han garanterat tillbaka in i matchen.

Sen gasade vi. Med hög förväntan i alla moment. Jag stöttade i ff när det inte hördes. Betyg 10. (Vår första 10:a någonsin, det var snäll, hade absolut inte sagt nåt om en betygsneddragning på trängning) Första skifte på Z var sitt. På väg till startplatsen väntade jag in tävlingsledaren, sa ”sitt” till Grym. Gick en bit till, TL frågade om jag hade koll på skiftena. Jag stannade, sa ”sitt” till Grym och sade frågande till TL ”sitt, stå, ligg”. JA, sa hon. Den påminnelsen kändes skönt för mig, alltså att få säga sitt i några halter innan momenten. Går inte alltid att få till men nu gick det. Betyg 10. Kändes så också. Så rullade det på. Mest 10:or. Han dribblade med vittringen och tappade den. Betyg 7.
Mellan momenten berömde och beundrade jag honom. Vilket gör honom helt närvarande i vår bubbla och förväntansfull inför nästa uppgift. Jag pratade lite sporadiskt med TL, domare och skrivare. Vilket jag vet gör honom trygg.

Summa summarum känns det som jag träffade rätt i det mesta. Känsla, utförande och resultat. Summa poäng 292,5 poäng. Vilket betyder att vi nu har 3 tävlingar med så höga poäng att vi är kvalade till 2015 års SM. Känns gött!

Har fem inbokade lydnadsprov till i år, tre av dom i närtid. Dessa tre kommer att ägnas testning av former kring uppvärmning och hur vi ska göra mellan momenten. De två sista är rankingtävling i Kungsör i september. Med mål att hamna högt upp i resultatlistan.

Träningsfokus läggs om till spår och brukslydnad för ett tag. Tänkte ta oss ur högre spår i höst.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s