Ipz bakdel

Ipz viktmanschetter Ipz är en äldre dam som varit en aktiv hund i hela sitt liv och en duktig vallhund i mer än halva sitt liv. Vid 6-7 års ålder tog hennes rygg slut och hon togs ur hårt jobb. Förmodligen har smärtan varit större än hon visat. Från skadan till nu har hon effektivt undvikit att använda sitt bakparti, varpå musklerna såklart sakta men säkert försvunnit. Hon är halt av och till, speciellt såklart efter långa promenader och annan ansträngning. Hennes framdel däremot är som en broilers, stor och stark. Jag har inte hittat några övningar där jag riktigt fått henne att använda bakdelen. I uppförsbackar, blåbärsris, vattenbryn, frisim, snö och sand har hon ändå lyckats avlasta bakdelen.

I vintras provade jag att simma hundarna och där, äntligen hittade jag ett sätt att få henne att ta i med hela bakdelen. När hon frisimmar ligger hon med bakbenen under sig och tar sig fram med framdelen och en flytande rumpa. Men när vi började använda streamern var hon tvungen att använda bakbenen rejält för att ens hålla sig stilla i vattenflödet och inte åka bakåt.  Vi såg ganska raskt skillnad på hennes bakdelsmuskulatur.

Men jag vill kunna träna oftare än vad jag har möjlighet att låta henne simma. Av en slump pratade jag med Cima, Ipz uppfödare om det här. Hon tipsade direkt om viktmanschetter. Vips fixade hon ett par specialdesignade från Redog till Ipz smala ben. Dom kom på posten idag och vi börjar direkt. Tomma viktmanschetter först ett tag för att sen lägga i en 5-krona ytterligare några veckor innan vi lägger in en till 5-krona. Hon ska ha dom alla promenader. Ser verkligen fram mot  att få till lite muskler så hon kan få vara fräsch i kroppen några år till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s