Gallsmärta

Rättika Har haft gallbesvär för flera år sen och nu har dom dykt upp igen! Ett utbrott på sista april och ett 1 maj. Är helt slut, kan inte äta utan att det börjar mola.

Alltså smärtan när gallsaften inte kommer ut i tarmen för att gången är tilltäppt av saltkristaller är fruktansvärd! Skulle tro att det är i nivå med migrän. Det är bara ligga ner i ett mörkt rum, tyst och stilla som gäller. Fryser och mår illa. Det skär som en kniv under revbenen.
Jag vet inte varför det kommer just nu när det hållit sig borta så länge, typ tre år. Mat (mycket ägg), tidsbrist/press är det jag vet men jag tycker inte att det är mer än vanligt.

Akuträddaren i nöden är mina ”blådroppar”. Bitterstern heter dom på riktigt. Tar 30 droppar var 5 , 10 minut när jag känner att det är på gång, det brukar släppa fortare då. Hade inga hemma, så det var bara att rida ut stormen med hjälp av alldeles för många Voltaren. Nu har jag införskaffat en flaska med dessa dyrbara, värdefulla droppar för akutbehov och påbörjat en kur med rättika.

Rättika är som en stor vit morot, sur och stark som attan. Den pressar jag i råsaftpressen och dricker. Det sura pH löser upp saltkristallerna och allt blir frid och fröjd. Det tar ett tag med det är det värt. Sist jag gjorde det var alltså 2,5 år sen.
Börjar med 1 dl rättikasaft och trappar upp till 4 dl under en treveckors period. Därefter trappar jag ner igen till 1 del under tre veckor.

Och behåller min galla ett tag till, trots läkaren försök att få mig att ta bort den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s