Kaffesump och annat blött

 

IMG_3127Ett tips från förr i tiden när vi kokade vårt kaffe. En gammal kvinna i min ungdom använde den här metoden och jag tog den till mig direkt!

Nu kokar inte jag mitt kaffe, mest för att jag misslyckas stup i ett med att passa själva uppkoket. Det är såå trist att göra ren spisen och börja om. Däremot gör jag mitt kaffe i Bistrobryggare numera så det blir ju en del blöt sump. Denna blöta sump ska ju sedemera ner i kompostpåsen som allt annat organiskt avfall och hur kul är det när påsen spricker på väg till kompostkärlet? För att jag varit slarvig med att bara lägga torrt material däri. Inte alls kul!
Så när jag tömmer bistrobryggaren gör jag det i en sil. Sumpen stannar kvar och vätskan går i slasken. Silen hänger allt som oftast på diskhokanten, fylld även med annat som bör torka innan det går i påsen. Potatisskal, gräddfil, sopprester….
Förutom att det inte är kul att det blir blött i påsen är kaffesump rätt så fett och häller man ut det i slasken kommer det att bli fett som attan i ledningarna. Nu är ju jag av den sorten att jag gärna försöker undvika ansträngning av den tråkiga sorten om det går att undvika. Vill inte rensa avlopp om det går att undvika. Inbillar mig att det inte blir samma om det är bara flytande kaffe som rinner ner.

Annons

2 tankar på “Kaffesump och annat blött

  1. Kaffesump kan man använda för att:

    * få bort odör på händerna. gnugga händerna med kaffesumpen och tvätta så doftar händerna gott igen
    * förbättra jorden runt blommor
    * lägga i komposten
    * slippa ovälkomna katter på din tomt då blandar du kaffesump i rabatterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s