Funderingar om klubbengagemang

IMG_8164Vi har haft lydnadsprov på Valbo BK idag! Klass 1-elit. 17 deltagare. 1 domare. 1 skrivare. 2 tävlingsledare. 2 inne på sekretariatet. 2 i köket. 1 grill och toachef. Och 1 tävlingsansvarig. En hel del jobb innan med att engagera domare och tävlingsledare. Handla till köket, lägga in anmälningar, skicka PM, ragga priser, klippa gräs, göra ordning vittringspinnar. Åsså.
Nettoförtjänst inklusive köket ca 3000 kr. Kan tyckas vara en dålig affär….
Men det är ju inte direkt därför vi håller på. För att tjäna pengar menar jag.

Tävlingslydnaden som sport har minskat över tid. Förmodligen till förmån för agility och rallylydnad. När jag åker runt i vårt distrikt, Gävleborg, och på närliggande distrikt med för den delen är det i stort sett alltid samma trogna skara entusiaster jag möter. Vi är som en familj som morsar och uppdaterar oss på vad som hänt sist. Och så levererar vi resultat förstås. ;o)
Nu är ju jag en människa som väldigt gärna tränar lydnad och jag tycker verkligen om att tävla. Jag har även en egenhet att jag vill att det ska gå bra. Riktigt bra!
Så enklast vore det ju att köra sitt race. Se till att skaffa träningskamrater som jag utvecklas tillsammans med. Och åka runt på klubbarna i närheten och prestera. Samla höga poäng. Kvalificera till SM. Åsså.

IMG_8189Jag ser mitt engagemang i klubben, både som tävlingsansvarig för lydnadsproven OCH min roll som ordförande som mitt bidrag till att hålla igång och utveckla lydnadsverksamheten. Så medlemmar i andra klubbar kan tävla och träna hos oss i Valbo.

Dessutom har jag förmånen att ha rysligt trevliga människor runt omkring mig på klubben!

3 tankar på “Funderingar om klubbengagemang

  1. Om alla körde sitt eget race hade vi ju inga tävlingar att åka till. Och klubbarbetet är ju också väldigt roligt.

  2. Sköna ord <3 och klok från Åsa. Hade vi inte tävlingar å åka till så är det ju ingen mening. Jag tackar dig Anna för ditt engagemang och hoppas på att vi kommer fortsätta hålla vår klubb levande och att de får fortsätta vara en plats att tävla på.
    // Toa chefen och lite allt i allo ;-)

  3. Klart vi ska jobba i våra klubbar. Bjuda tillbaka för att vi får åka till andra och tävla. Själv känner jag det jobbet som ett tack till klubben för att jag en gång för 26 år sen fick möjlighet att lära mig agility och för allt jag fått uppleva tack vare det. Och det är inte lite… Tyvärr känner jag att fler väljer det du skrev Anna. Fixa träningskompisar och köra eget race. En annan grej är att jag vill att fler ska få uppleva Agilityns underbara värld, därför fortsätter jag att ha kurser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s