Vecka 32!

Prova klänningSnart är vecka trettiotvå äntligen här. Igen. Den kommer varje år, fast det verkar så långt bort ibland. Vecka 32  betyder Medeltidsvecka på Gotland. Det är semester det, på riktigt. Man är där man är. Lever i en egen liten ”hittepåvärld” bland andra människor som också går omkring i medeltida kläder, äter på trätallrik med träsked. Roas av gycklare. Faschineras av Trixarnas fantastiska eldshow. Rycks med i tornerspelen. Njuter av atmosfären på Bistra Haren. Hejar på sina vänner som skjuter medeltida båge och armborst. Går ner i varv.

Vi håller som bäst på att sy lite nya kläder för året. En klänning till Mikaela, en ny kjol till mig. Det är systuga på villavägen. Långt in på nätterna. Med medeltida musik i högtalarna och levande ljus.

Snart semester!

2 tankar på “Vecka 32!

 1. Hej! Lite udda inlägg att kommentera på, men 2009 skrev du att du skulle bygga muskler på hundarna, jag har klövjeväska, en nonstop kombi sele där han får dra att litet däck.
  Men hur bygger jag upp musklerna på rätt sätt? Och vilket foder kan jag dryga ut det fodret jag redan har? (Axsess)
  Han är en blanding mellan golden 75% och BC25%, han har fått sin intelligens från bc kan jag lova.,

  Jag håller på att bygga ihop en skrinda åt honom också, han är självklart röntgad Höft: B Armbåge 1 andra ua

  • Hej!
   Jag är absolut ingen expert på hundar fysiologi, jag har vänt mig till Ann Essner, hundfysioterapeut som jobbar på Gefle Hund och Kattklinik i Gävle.
   Det jag gör med hundarna för att bygga muskler är t.ex. skritta i blåbärsris, ljung, vatten grustag. Skritten som gångart belastar andra muskler än trav och galopp.
   Simningen är en strålande aktivitet för skonsam uppbyggnad. Massor av muskler är involverade.
   Att låta hunden jobba på pilatesboll på olika sätt hittar små och stora muskler. Hunden kan ha bara frambenen på bollen, eller bara bakbenen för att komma åt olika muskler. Kan du få hunden att statiskt luta sig åt samma håll i 15-30 sekunder i olika vinklar är det också effektivt.
   Gå skottkärra, sitta fint, gå på bakbenen, hålla balansen på stubbar, hala stenar, din rygg. Hålla balansen på en svängande gunga i lekparken, klättra på stegar, fjärren på tre ben(du håller upp en av tassarna och hunden kan ändå göra skiftena)
   Fantasi skulle jag vilja säga i både högt och lågt tempo.

   För mer tips och kanske en genomgång av hunden och hjälp med ett träningsschema skickar jag dig vidare till Ann Essner. http://www.vetfysio.com

   Mat är jag absolut inget bra på så det låter bli att kommentera. Jag har valt foder efter min egen inställning till sund mat utan tillsatser, andras kunnande och såklart att hunden ska tycka om maten så den får i sig den.

   Lycka till med träningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s