Jobbar

Camilla metallburkTillbringar en del av mina sommardagar på mitt trivsamma sommarjobb.
Efter att jag gjort min jobbperiod i utbildningen på Gästrike Återvinnare har jag även fått sommarjobb på återvinningscentralen. Hjälpa kunder sortera rätt. Förklara skillnaden på plastförpackning och brännbara sopor. Skillnaden på glasburk(förpackning) och glasrutor/speglar(deponi). Igen, igen och igen…. Men bara människor förstår, brukar det bli rätt. :o)

På bilden har Camilla som också går miljöteknik, Isabelle och jag precis dragit upp massor av metallskrot ur containern med metallförpackningar. Känns såg, ljuslykta, strykbräda, varmvattenberedare, skrivbordslampa, grill som en metallförpackning. Näe!

Gästrike Återvinnare har även en avdelning för återbruk på sin återvinningscentral. Där kan kunderna lämna in begagnade fräscha kläder, prylar, elektronik, leksaker, möbler till återvinning. En av stadens secondhandbutiker tar mot och säljer vidare. Riktigt, riktigt bra tycker jag. Det är inte bara en gång om dagen vi påpekar för kunder att det dom precis ska slänga skulle kunna lämnas in till återbruk. Oftast blir de glada och vi får ta hand om ”soporna” som precis blev en produkt igen. Känns ju betydligt bättre att de får nytt liv hos någon annan ett tag till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s