Kroppskontroll

IMG_1683

I massor av situationer har våra hundar nytta av att ha bra balans, koll på fötter och kropp, bra muskulatur. Nu tänker jag mest på tränings- och tävlingssituationer i samtliga hundsporter men även i vardagen har såklart hunden nytta av ordning på kroppen.
Snabba stopp på inkallning, precision i fjärren, snabba beslut i agilityn, tunga apporten, sökarbete i terräng. Jag kan hålla på länge och rabbla.
Glädjen och säkerheten att manövrera sin kropp börjar jag med väldigt tidigt i valpens liv. På lådor, kuddar, gungor, min rygg, på boll. Allt med både framtassar, baktassar och alla fyra tassar.
Samtidigt skapar det ett mycket bra samarbete. Människan måste anpassa sig till hundens sätt att vara. Här går det inte att pressa fram resultat. Vi måste anpassa svårigheten lagom så hunden får anstränga sig men har en stor möjlighet att lyckas. Vi får tänka till var vi placerar/ger vår belöning för att få rätt tyngd i tassarna och hjälpa hunden att bibehålla rätt balans.

Har du en hund som behöver bättra på självförtroendet är balansövningar alldeles utmärkt. Både hunden och du märker snabbt att det går bättre och bättre. Hunden får greja på och blir modigare för varje gång.

Tips! Lekparker ger en uppsjö av möjligheter att träna balans.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s